Moni suomalainen (ja miksei myös ulkomaalainenkin) nainen tuskailee ohuen hiustyypin aiheuttamasta ”lättätukasta”. Suomalaisille naisille tyypillinen hiuslaatu ei varsinaisesti auta muhkeiden juhlakampausten kuten kiharoiden tai muiden hulmuavien juhlakampausten rakentamisessa.

Yhä useammat juhlavaa juhla- tai arkikampausta hakevat naiset turvautuvat hiustenpidennyksiin, saavuttaakseen tuuheamman ja paksumman kampauksen. Tästä syystä hiustenpidennykset ovat yleistyneet joka vuosi 90-luvulta lähtien. Nykyisin on enemmän sääntö kuin poikkeus, että julkisuudessa esiintyvät henkilöt käyttävät hiustenpidennyksiä näyttävän lookkinsa rakentamiseen. Myös tavalliset ihmiset ovat siirtyneet hiustenpidennysten pariin.

Siinä missä hiustenpidennykset aiemmin näyttivät tökeröiltä hiuslisäkkeiltä, ovat ne nykypäivänä ammattilaisen kiinnittämänä erittäin huomaamattomat ja luonnollisen näköiset. Tärkeää hiustenpidennysten valinnassa on omaa hiussävyä lähellä oleva pidennysten väri, sekä se, että valitaan nimenomaan aidosta hiuksesta valmistetut pidennykset. Saatavilla on myös erilaisia halvempia keinokuidusta valmistettuja pidennyksiä, mutta näitä ei voida kihartaa, värjätä tai juuri muutenkaan käsitellä. Kuituhiukset menevät nopeasti pilalle, tulevat sähköisiksi ja näyttävät erittäin epäluonnollisilta.

Hiustenpidennykset voidaan kiinnittää useilla eri tekniikoilla. Suosituimpia kiinnitystapoja ovat sinettipidennykset, sekä klipsipidennykset. Hiustenpidennykset voidaan kiinnittää itse kotona, mutta mikäli tekniikat eivät ole hallussa on syytä turvautua ammattitaitoiseen kampaajaan. Useimmiten hiustenpidennykset voi tilata itse ja kampaaja kiinnittää hiukset asiakkaalle. Näin voi säästää muutamia satoja Euroja hiustenpidennysten hinnassa.

clip-on pidennykset